Nový trend kanceláří: Hot desking

Nový trend kanceláří: Hot desking

Různé formy sdílených kanceláři či stolů nabírají v poslední době na obrovské popularitě. Co se pod zdánlivě neznámým pojmem skrývá? A proč je v současnosti tolik populární? 

Hot desking je flexibilní řešení kanceláří při efektivním využití vynaložených finančních prostředků. Zajišťuje totiž sdílené pracovní místo, které je plně technicky vybavené a zároveň neklade na podnikatele požadavky na vlastní kancelářské prostory. Vhodné je tak především pro ta odvětví, které nevyžadují denní práci v kanceláři, ale naopak využívají práci v terénu, provozovnách či schůzkách na různých místech. Zároveň však dává nájemci sdíleného pracovního místa prostor pro vyřešení administrace, e-mailů či telefonních hovorů. Dá tak svému uživateli stabilní prostor pro tu část podnikání, kterou potřebuje řešit od stolu – zároveň mu ušetří mnoho financí za dlouhodobý pronájem celých kancelářských prostor. 

Populární je v současné době i hot desking v rámci vlastních kanceláří, kdy majitelé společností využívají tato sdílená pracovní místa pro své zaměstnance, u kterých nevyžadují každodenní přítomnost v kanceláři. 

V oblasti pronájmu kanceláři můžeme vidět již nějaký čas postupné vytváření trendu flexibilních pracovních míst, kdy vznik co-workingových center povědomí o sdílených pracovních prostorách v České republice masově rozšířil.

Pokud většinu času trávíte s klienty na schůzkách, prací v terénu či případně hledáte sdílené místo pro svou administrativu, neváhejte se na nás obrátit. Aspen Business Center nabízí plnohodnotné zázemí pro Vaši klidnou práci s efektivním využitím finančních prostředků a plnohodnotným technickým vybavením.